EINDVIDEO

CONTACTGEGEVENS ONDERWIJSPARTNER

Frank Meyers
T. 0499 31 69 27
M. Fmeyers@provil.be

We willen een fiets creëren die voorzien is van tal van ‘snufjes’ om de fiets slimmer en veiliger te maken. Hierbij vormt de fietscomputer het hart van het project. We willen in de wereld van de fietscomputers eenzelfde (r)evolutie creëren zoals bij de stap van GSM naar smartphone in de telefonie. We hopen op deze manier iets te betekenen voor fietsers van allerlei categorieën.

Dit project wordt uitgevoerd door de leerlingen van het zesde jaar Industriële Wetenschappen en Industriële ICT. Ze worden hierbij ondersteund door collega-leerlingen in dezelfde en andere studierichtingen, een hecht team van enthousiaste leraren en motiverende directieleden.


In onze maatschappij gebeuren er nog te vaak ongelukken met de fiets. Door dit project willen we ervoor zorgen dat fietsen veiliger wordt en dat het aantrekkelijker wordt om de fiets te gebruiken. Dit kan vervolgens ook een positieve impact hebben op de hedendaagse milieuproblematiek mits we de auto dan wat meer laten staan.


Dankzij overleg- en evaluatiemomenten, op maat van en met inspraak van de leerlingen, wisselen we ideeën uit en geven we vorm aan de planning en uitvoering van het project. We streven naar een duidelijke en transparante communicatie tussen de diverse partners van dit project. Op deze manier zorgen we ervoor dat elke partner volledig betrokken is bij het project.