Over ons

‘Limburg STEM’t af!’ is een driejarig project voor onderwijs en bedrijfsleven met een duurzame ambitie om voor Limburgse techtalenten nieuwe werkvormen te creëren die leiden tot een vlotte aansluiting naar de arbeidsmarkt.

RTC Limburg is initiatiefnemer i.s.m. diverse partners.

In schooljaar 2016-2017 hebben we met 20 scholen tijdens de STEM-expeditie kennis en expertise gedeeld rond de transitiegebieden tussen scholen en incubatoren.

Tijdens schooljaar 2017-2018 werd de opgedane kennis en expertise vertaald in 14 concrete projecten en werd er geëxperimenteerd in dialoog. Er werden 14 straffe teams gevormd met 33 bedrijven, 2 hogescholen & universiteiten en 2 onderzoeksinstellingen. Alle projecten kan je terugvinden op de pagina projecten.

In schooljaar 2018-2019 werken we aan een Limburgs concept van de toekomst en schakelen we naar nieuwe samenwerkingsvormen.  We ondersteunen scholen om leerlingen niet alleen klaar te stomen voor een job, maar ook voor de toekomst. Opnieuw vormen we straffe teams  met bedrijven  zodat er gewerkt kan worden aan de sleutelcompetenties van de 21ste eeuw en de verdere ontwikkeling van Limburgse techtalenten en dit in samenwerking met o.a. de T2-campus.

Ontdek de ‘Limburg STEM’t af!’-projecten