PITCH

Goed waterbeheer met actuele gegevens is cruciaal vanwege klimaatverandering. We ontwikkelen een autonome peilsensor voor waterstanden zonder internet- of stroomverbinding, aangedreven door zonne-energie.

CONTACTGEGEVENS
ONDERWIJSPARTNER

Kristof Vissers — 0496 54 39 29, kristof.vissers@levelx.be
Marc Beltman — 0468 23 82 35, marc.beltman@levelx.be

DE UITDAGING?

We willen een volledig autonoom waterpeilmeetsysteem ontwikkelen dat op elke locatie langs waterlopen kan worden geplaatst. Het systeem moet in staat zijn om zijn eigen energie op te wekken en op te slaan via hernieuwbare bronnen, evenals energie kunnen leveren wanneer er geen hernieuwbare energie beschikbaar is. Om dit te bereiken, moet ons project zeer energiezuinig zijn. Daarnaast moet het systeem overal kunnen worden ingezet en daarom voorzien zijn van een internetverbinding via een NB-IoT-netwerk, dat gebruikmaakt van het mobiele gsm-netwerk voor een zo breed mogelijk bereik. Het systeem moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, waterdicht zijn, hitte en vrieskou kunnen verdragen, en onderhoudsarm zijn om betrouwbaar te blijven werken in elke situatie.

WAAROM?

Het beheer van de waterniveaus wordt steeds belangrijker. Door nauwlettend toezicht te houden op deze niveaus, kan men snel reageren op veranderende omstandigheden. Dit stelt ons in staat om efficiënter te beslissen over het reguleren van het waterniveau door sluizen te openen en te sluiten. Aangezien klimaatverandering veel uitdagingen met zich meebrengt, is het van groot belang dat we sneller en doeltreffender kunnen inspelen op veranderingen in het waterniveau.

STRAF TEAM

Binnen de school werken er 1 leerling uit 6 Elektromechanica en 2 leerlingen uit 6 Industriële Wetenschappen aan dit project. We werken samen met Watering Het Grootbroek.

WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE PARTNERS?

We hopen op feedback over de wensen en nuttige functies zodat we kunnen bekijken hoe we het project praktisch realiseerbaar maken. Wat kan eraan verbeterd worden? Wat zijn de noden?

WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN?

Dankzij de kennis die de leerlingen hebben opgebouwd kunnen we een project op touw zetten dat effectief nuttig is.

KRUISBESTUIVING

Op het gebied van IoT-toepassingen zijn er nog veel mogelijkheden om toepassingen te automatiseren en op te volgen. Door de samenwerking met de wateringen willen we een nuttig project maken dat misschien later voor meer zaken kan gebruikt worden.