PITCH

We ontwikkelen slimme oplossingen om energie in woningen efficiënter in te zetten. We doen dat via een didactische opstelling, inclusief een digitale meter, zonnepanelen, batterij en laadpaal. Door de gegevens van de digitale meter te analyseren, beheren we het energieverbruik slim.

CONTACTGEGEVENS
ONDERWIJSPARTNER

William Thijs — 0479 92 68 18
williamthijs@wico.be

DE UITDAGING?

De grootste meerwaarde van dit project zal zijn dat onze leerlingen leren verantwoordelijkheid opnemen t.o.v. projectpartners. Ze zullen bewust moeten nadenken over hun eigen impact. Hierdoor zal het wereldbeeld van onze jongeren ook verbreden.

WAAROM?

Bewust omspringen met energie is een zeer actueel thema. Iedereen komt hiermee in aanraking. Duurzaam ontwikkelingsdoel 7 is: verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen. Laten wij daar nu slimme oplossingen voor bedenken a.d.h.v. de nieuwe beschikbare technolgie. Door deel te nemen aan een levensecht project als dit, verhoogt de betrokkenheid van de leerlingen en opent het deuren voor ons om samenwerkingen aan te gaan met verschillende partners.

STRAF TEAM

Leerlingen van het 6de jaar Elektrotechnieken verzorgen de elektrische sturing en aansluiting van een slimme meter op batterij, zonnepanelen en laadpaal, met inachtneming van voorschriften en ondersteuning voor netspanning (230V). Leerlingen van het 4de jaar Technologische Wetenschappen onderzoeken en ontwikkelen energie-efficiente oplossingen op basis van slimme metergegevens. Leerlingen van Data- en Applicatiebeheer ontwikkelen de benodigde applicaties voor de digitale meter. We werken samen met Snoekx en Fluvius.

WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE PARTNERS?

Onze partners Snoekx en Fluvius zullen ons ondersteuning bieden en helpen bij het uitwerken van de didactische opstelling die we voor ogen hebben. We hopen via RTC Limburg ondersteuning te krijgen voor de uitleen van digitale meters en eventuele bijbehorende opleidingen.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?

We vestigen de aandacht hier op een actueel thema. We zullen onze technische kennis optimaal benutten om een didactische opstelling te creëren met een digitale meter in combinatie met zonnepanelen, een batterij en een laadpaal. Met de opgedane kennis en expertise gedurende het schooljaar zullen onze leerlingen slimme oplossingen bedenken om een woning elektrisch efficiënt te maken.

KRUISBESTUIVING

De samenwerking tussen de school en ondernemingen heeft al jaren bewezen zeer sterk en waardevol te zijn. Samen met ons deskundige team van leerlingen uit verschillende studierichtingen zullen verschillende inzichten en expertises worden gedeeld. Deze output zal zeker leiden tot slimme oplossingen die kunnen worden gerealiseerd in samenwerking met onze partners in dit project.