PITCH

Wij ontwikkelen een slim monitoringsysteem dat de levensduur van elektrische rolstoelen verlengt en de mobiliteit verbetert. Het meet batterijcycli, snelheid en afgelegde afstand. Ons team bestaat uit getalenteerde leerlingen in Elektriciteit-Elektronica, Informatica en Industriële Wetenschappen.

CONTACTGEGEVENS
ONDERWIJSPARTNER

Josse Tielens — 0474 99 18 72, josse.tielens@donboscohelchteren.be
Kristof Loos — 0476 36 37 02, kristof.loos@donboscohelchteren.be

DE UITDAGING?

We willen een systeem ontwikkelen waarmee mensen met een beperking preventief onderhoud van hun rolstoel kunnen plannen. Tegelijk stimuleert het hen om actiever en zelfstandiger te bewegen. Met dit project kunnen onze leerlingen hun STEM-vaardigheden en kennis van elektronica, softwareontwikkeling en 3D-ontwerp in de praktijk ontwikkelen en toepassen.

WAAROM?

We zijn ervan overtuigd dat technologie levens kan verbeteren en de volgende generatie STEM-leiders kan inspireren. Met ons geavanceerd monitoringssysteem verlengen we de levensduur van elektrische rolstoelen en verbeteren we de levenskwaliteit van gebruikers. We bieden een waardevolle ervaring aan onze getalenteerde leerlingen in elektronica, informatica en ontwerp en versterken onze school als instelling op vlak van maatschappelijke innovatie.

STRAF TEAM

Aan het roer van ons project staat een multidisciplinair team van getalenteerde leerlingen. Leerlingen uit Elektriciteit-Elektronica (EE) zijn experts in hardware-ontwikkeling, leerlingen Informaticabeheer (ICT) hebben softwareontwikkelingsvaardigheden en enkele leerlingen Industriële Wetenschappen (IW) zijn gespecialiseerd in 3D-ontwerp en CAD. Van Orthomed, onze partner, krijgen we de benodigde materialen, technische ondersteuning en financiële middelen voor onderzoek, ontwikkeling en productie van dit rolstoelmonitoringsysteem.

WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE PARTNERS?

Orthomed, een toonaangevende onderneming voor medische hulpmiddelen, zal ons technische expertise bieden, rolstoelgebruikers toegang geven voor tests, en de bruikbaarheid van ons systeem valideren. Ze zijn een innovatieve partner die onze maatschappelijke impact vergroot.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?

Onze leerlingen hebben een breed scala aan vaardigheden en kennis en zijn vastbesloten om dat tijdens het project nog verder uit te breiden. Onze ervaren leraren, met expertise in elektronica, informatica en 3D-ontwerp, bieden begeleiding en hebben waardevolle professionele netwerken binnen de onderwijs- en technologiegemeenschap. Samen hebben we alles in huis om van het project een succes te maken.

KRUISBESTUIVING

Onze samenwerking tussen leerlingen en leraren, gebaseerd op complementaire vaardigheden en expertise, creëert een vruchtbare leeromgeving. Interdisciplinair denken en praktische toepassingen verbinden theoretisch leren met de echte wereld. Externe partners zoals Orthomed verrijken ons project. Het leggen van verbindingen met de bredere technologiegemeenschap houdt ons up-to-date en bereidt onze leerlingen voor op de toekomst.