PITCH

We willen tot een mobiele, slimme en duurzame oplossing komen voor het wassen en drogen van de handen op openbare evenementen zoals festivals, kerstmarkten,… We willen een prototype ontwikkelen van een mobiele wastafel.

INFOBORDEN

DE UITDAGING?

Een oplossing bieden voor iedereen die zijn/haar handen wil wassen en drogen op evenementen lijkt ons duurzaam. De verschillende onderdelen worden allemaal afzonderlijk geproduceerd en gemonteerd door de verschillende afdelingen van onze school. Zo wordt er vakoverschrijdend gewerkt waarin elke richting zijn expertise kan tonen.

WAAROM?

Onze leerlingen die deze zomer naar festivals zijn geweest, merkten op dat ze hun handen nooit konden drogen aan de wastafels. Dit bracht ons op het idee om niet alleen een oplossing te bieden voor het drogen van de handen, maar ook om dit te doen met behulp van groene energie. Dit zou de synergie tussen de verschillende afdelingen van onze school naar een hoger niveau tillen.

STRAF TEAM

We werken aan dit project met 1 leerling uit 7 Elektrische Installaties , 2 leerlingen uit 6 Elektrische Installaties, 3 leerlingen uit 5 Mechanische Vormgevingstechnieken, 2 leerlingen uit 5 Elektrotechnieken en 2 leerlingen uit 5 Bedrijf en Organisatie. Als partners voor dit project hebben we gekozen  voor Auva, gevestigd in Hasselt, en Vert-Energie, gevestigd in Genk.

WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE PARTNERS?

We verwachten van onze partners dat ze hun kennis en expertise delen, dat ze onze leerlingen uitdagen en hen de ondersteuning bieden die wij als school of als leraren binnen onze vakgebieden niet kunnen bieden.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?

Wij kunnen elkaar binnen ons team uitdagen om ‘out of the box’ te leren denken. We kunnen met dit project laten zien dat we onze theoretische kennis in de praktijk kunnen toepassen.

KRUISBESTUIVING

We gaan elkaar versterken in dit project door te leren werken met de nieuwste technologieën, met het oog op duurzaamheid. De grootste meerwaarde van ons team is dat er leerlingen uit verschillende richtingen, zowel dubbele finaliteit als arbeidsmarktfinaliteit, samenwerken en van elkaar leren.

CONTACTGEGEVENS
ONDERWIJSPARTNER

Davy Remans — 0472 36 03 19, davy.remans@campusbilzen.be
Michaël Thoelen — 0479 64 51 44, michael.thoelen@campusbilzen.be
Dieter Vanstraelen — 0487 34 75 20, dieter.vanstraelen@campusbilzen.be