We leven op één planeet waarvan de oppervlakte niet groter wordt. Door de groeiende bevolking wordt het CO2 -probleem ook steeds groter. Tijd om hier iets aan te doen.

Contactgegevens onderwijspartner

Arne Claes
M. Arne.claes@campusdehelix.be
T. +32 484 46 17 20

Infoborden

Dit jaar optimaliseren we de ‘vertical farm’ van vorig schooljaar. Hierbij wordt een automatisatie van de voedselproductie geïntegreerd. Als dit gerealiseerd is, gaan we onderzoeken hoe we zo optimaal mogelijk voedsel kunnen produceren. Het hoofddoel van dit project is allereerst onze eigen school bewust te maken van de voordelen van het efficiënter produceren van noodzakelijke voedingsstoffen zoals proteïnen, vitaminen en mineralen. Hierna kunnen we uitbreiden en grotere stappen zetten naar organisaties in de buurt en andere scholen.

Door een groeiende bevolking wordt het CO2-probleem elk jaar groter. We leven op één planeet met een beperkte oppervlakte, die niet groter wordt. Daarom willen we op een efficiënte manier ‘vertical farming’ toepassen en de ecologische voetafdruk van voeding verkleinen. Hierbij hopen we medemensen te overtuigen om CO2-vriendelijk eetgedrag te vertonen.

Ons straf team bestaat dit jaar uit twee leerlingen van 6 Industriële Wetenschappen en twee leerlingen van 7 Industriële Elektriciteit. De leerlingen worden begeleid door leraren van deze studierichtingen om dit project tot een goed einde te brengen. We realiseren dit project in samenwerking met KU Leuven en PC Fruit.

We kunnen zowel op technische als wetenschappelijke ondersteuning rekenen bij onze partners.

Een enthousiast team dat veel wil bijleren en nieuwe dingen wil maken, zoals een vertical farm.

We kijken waar elkaars sterktes liggen en ondersteunen elkaar in de dingen waar we niet goed in zijn. Als we hier de kennis en expertise van onze partners aan toevoegen, komen we tot een sterk team.