Jaargang 5 Shokkitana 2.0

SHOKKITANA 2.0

INFOBROCHURE

DE UITDAGING?

Voor het woonzorgcentrum creëren we een meubel dat ze kunnen inzetten om de zorgvrager een leuke en zinvolle tijdsinvulling te geven. Op de tafel monteren we spellen en activiteiten die vroeger naar vandaag halen, aangepast aan de motorische mogelijkheden van de ouderen. We willen verder bouwen op onze expertise van vorig jaar. We hopen dat de leerlingen na dit proces kritischer op de werkvloer staan, dat ze ideeën durven voorstellen en dat ze verder durven denkendan alleen hun eigen taken. Ze leren out-of-the-box te denken en verruimen hun blik naar hun toekomstige job.

WAAROM?

We zetten het project van vorig schooljaar verder, maar met een andere focus. De tafel gaat een veilige, leuke plek zijn voor de bewoners van het  woonzorgcentrum, waar ze verschillende activiteiten kunnen doen, op maat van ieder persoon. Het is belangrijk om ouderen zo lang mogelijk te stimuleren om actief bezig te zijn en om hun hersenfuncties te onderhouden. We streven ernaar hun een aangename, veilige en prikkelende omgeving te geven.

STRAF TEAM

Ons straf team bestaat uit de leerlingen en leraren van de 3e graad Hoeknaadlasser, Lassen-Constructie duaal, Verzorgende en Verzorgende/Zorgkundige. De leerlingen van Residentieel Elektrotechnisch Installateur voegen de meer technische functies aan het meubel toe. Op de leerlingen van de opleiding Hoeknaadlasser kunnen we rekenen om het meubel uit te tekenen en deels te produceren. De leerlingen worden bijgestaan door hun leraren. We werken samen met het woonzorgcentrum Mandana in Genk en YP Eurofix.

KRUISBESTUIVING

Deze aanpak versterkt de expertise van leerlingen en leraren. Door het samenbrengen van kennis en ervaringen kunnen de leerlingen een bijdrage leveren aan een gemeenschappelijk eindproduct. Deze vakoverschrijdende en vernieuwende samenwerking geeft de jongeren een motivatieboost. Bovendien groeit hun eigenwaarde en het respect voor elkaars vaardigheden. Het project is een simulatie van de echte werksituatie: het lijkt wel alsof ze projectmatig voor hun toekomstige werkgever werken.

CONTACTGEGEVENS ONDERWIJSPARTNER

Veerle Visschers
0476 57 34 15
Veerle.visschers@atlascollege.be

SCHOOL