‘Limburg STEM’t af!’ slotevent – vrijdag 3 juni 2022

De 6de editie van ‘Limburg STEM’t af!’ was er weer eentje om in te kaderen!

Op vrijdag 3 juni 2022 stelden de 11 straffe teams trots hun maatschappelijk uitdagend project voor waar ze gedurende het schooljaar samen met ondernemingen aan werkten. Nadat alle genodigden toegekomen waren, werden ze verdeeld in 4 groepen a.d.h.v. gekleurde bolletjes. Kort daarna kon het doorschuiven beginnen! Dit verliep als een geoliede machine onder begeleiding van Stijn Scholts. De straffe teams toonden hun prototypes en vertelden de genodigden over hun leerervaringen.

Na het doorschuifsysteem namen we met z’n allen plaats in zal 10 van de Euroscoop in Genk. Er werden 2 gerealiseerde video’s voorgesteld. De video van de leerlingen rond de 21ste eeuwse vaardigheden werd als eerste getoond. Hierna volgde een video met de ervaringen van de partners binnen ‘Limburg STEM’t af!’. Een welkomst- en dankwoordje van onze voorzitter Dhr. Bijnens, kon hierbij niet ontbreken.

We eindigden ons slotevent met een hapje en een drankje waar ruimte was om ervaringen te delen en om met een nieuwsgierige neus extra vragen te gaan stellen bij de verschillen projecten. De leerlingen kregen een bekroningsattest voor inzet en samenwerking overhandigd door onze voorzitter, Dhr. Bijnens, want zij zijn ware Limburgse technologische talenten.

Proficiat aan alle straffe teams, jullie zijn toppers!

Graag willen wij de scholen en partners nogmaals bedanken voor de fantastische samenwerkingen.

Benieuwd naar hoe de dag eruit zag? Bekijk dan zeker onze foto’s en video’s!