Slotevent ‘Limburg STEM’t af!’

‘Limburg STEM’t af!’……….. deze 3 jaren zijn voorbij gevlogen!

Vrijdag 24 mei 2019 stelden de 13 straffe teams trots hun maatschappelijk uitdagend project voor. Nadat alle genodigden toegekomen waren, namen ze plaats in de zaal. Guy Tegenbos sprak de genodigden met de nodige enthousiasme en humor toe. Een welkomstwoord van onze voorzitter Dhr. Bijnens, kon hierbij niet ontbreken.

Er werden 3 gerealiseerde video’s voorgesteld. De video met de projecten van de straffe teams werd als eerste getoond. Hierna volgde een video met de ervaringen van het leerproces. De impact van ‘Limburg STEM’t af!’ op de straffe teams werd als laatste voorgesteld. Er vond een dialoog plaats tussen Guy Tegenbos en Liesbeth Schraepen waar de gelegenheid was om de kracht van ‘Limburg STEM’t af, de magie van motivatie en de dromen over de toekomst uitvoerig te bespreken. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Onderwijs voor provincie Limburg, koppelde de filosofie van ‘Limburg STEM’t af!’ aan de realiteit in het onderwijs. Hij kondigde dan ook het laatste filmpje aan: de filosofie van ‘Limburg STEM’t af!’.

De sterke leraren werden in de spotlight gezet. Zij werden uitvoerig bedankt via een ode, gebracht door Jee Kast. Dit ging gepaard met een uitreiking van het certificaat ‘leraar van de toekomst’ en de pin van ‘Limburg STEM’t af!’. Want inderdaad, niet alleen onze leerlingen werden voorbereid op de toekomst, de leraren speelden hier een sterke projectmatige rol in. We eindigden ons slotevent met een hapje en een drankje waar ruimte was om ervaringen te delen en om met een nieuwsgierige neus elkaars projecten te bezichtigen. De leerlingen kregen een bekroningsattest voor inzet en samenwerking overhandigd door onze voorzitter, Dhr. Bijnens, want zij zijn ware Limburgse technologische talenten.

Graag willen wij de scholen en partners nogmaals bedanken om met ons te experimenteren, ons te inspireren en een stap in de toekomst te zetten rond het nieuwe praktische leren!

Benieuwd naar hoe de dag eruit zag? Bekijk dan zeker onze foto’s en video’s!

Foto’s & video’s