Greenville Houthalen

Op 14 maart is op GreenVille de vierde STEM-expeditie doorgegaan. GreenVille is de Incubator voor cleantechbedrijven met de focus op circulaire economie en duurzame mobiliteit.

Het eerste gedeelte was in het kader van hernieuwbare energie en recyclage. Zo heeft Kenny Vanreppelen (Act&Sorb) een nieuwe technologie voorgesteld waarbij nieuwe grondstoffen op een duurzame manier gemaakt kan worden zonder externe energiebronnen.

Om de link te maken met de school stelde Luc Jans (TISJ Bilzen) zijn project voor rond warmtetechnieken.

Tijdens het tweede gedeelte werd Agropolis, de nieuwe incubator die werkt rond land- en tuinbouw, voorgesteld door kristof Das. Dominique van Gruisen (Rendocan) introduceerde ons in de wereld van de cannabis en de voordelen ervan. De cannabis wordt volgens een bepaald proces geteeld zodat de medicinale effect optimaliseert wordt zonder het high-effect.

Ook hier werd de link met de scholen gemaakt. De leerlingen van Harlindis en Relindis stelde hun project voor waar ze onderzochten in welke omstandigheden  de asperges het best groeien. Het mooie van het project was dat de al de opleiding hun bijdrage aan hebben kunnen leveren.

Naast de bezoeken aan de incubatoren, wordt er tijdens dit schooljaar een STEM-Leerlabo opgestart. Dit mini-traject heeft tot doel leerkrachten te ondersteunen om hun klaspraktijk te optimaliseren. Hiervoor hebben acht scholen zich ingeschreven!