Corda Campus Hasselt

Op 9 februari hebben een groep van 41 deelnemers bestaande uit 34 leerkrachten van 20 scholen de Corda Campus bezocht. Ook VDAB, Syntra, CeGO, het innovatiecentrum en RTC Limburg waren van de partij.  Corda INCubator is the place to be voor startende ondernemers in de technologie- en services sector. Patrick Kestens bracht een inspirerend verhaal dat startende ondernemers naast een creatieve werkplek ook gebruik kunnen maken van coaching, begeleiding en netwerkuitbreiding. Kortweg gezegd, alles wat er nodig is om van een droom een succesvol verhaal van te maken.

In het eerste deel van de namiddag hebben twee ondernemers hun concept en hun ervaringen op de Corda Campus gedeeld. Zo hebben wij kennis gemaakt met Hans Stevens van TriLED die d.m.v. slimme verlichting energie bespaart in magazijnen en andere grote werkplaatsen. Daarna heeft Wouter Vandenneucker van Cr3do zijn onderneming, die via hun netwerk 3D-oplossingen biedt voor KMO’s, voorgesteld. Er werd ook de link gemaakt met het onderwijs. Zo toonde Jan Wouters van KTA1 Hasselt hoe hij zijn lessen informatica boeiend houdt door app- en gameontwikkeling te integreren in zijn lessenpakket.

Na een korte pauze werden wij geïntroduceerd in de wereld van de drones. Wat zijn drones? Hoe kunnen drones toegepast worden in de mobiliteit, landbouw of andere sectoren? Wat is de toekomst van drones? Vragen die door Mark Vanlook van EUKA en Peter Dedrij van Droneport uitgebreid beantwoord werden. Ook hier werd de link gemaakt met het onderwijs. Danny Hendrickx en Loos Kristof van Don Bosco Helchteren lieten zien hoe zij projectmatig met drones omgingen tijdens hun lessen.