Incubathor Genk

Op 24 april is de voorlaaste STEM-expeditie doorgaan te EnergyVille. EnergyVille is een onderzoekscentrum die zich focust op duurzame energie en intelligente energiesystemen.

Als eerst was Jana Jacobs, manager van IncubaThor, aan het woord. IncubaThor is een incubator die zich focust op smart energy: energie opwekken, opslaan, monitoren, transporteren, etc…
Daarna was Theo Creemers aan de beurt die de voorstelling van EnergyVille heeft gedaan gevolgd door een rondleiding. Werner Fransen van Reditech heeft de activiteiten van zijn bedrijf voorgesteld. Reditech is gespecialiseerd in het efficiënter maken van productieprocessen. Hier werd natuurlijk de link gelegd met het onderwijs en dat deed Jean Aerts van T.I. Sint-Lodewijk. Zij hebben een project uitgewerkt waarbij zonnepanelen op het dak van een auto ervoor zorgen dat de auto gekoeld blijft tijdens de warme zomerdagen.

Na de pauze heeft Marc Notermans van Strabag hun bedrijf voorgesteld. Strabag is een van de toonaangevende bedrijven die zich bezighoudt met innovatie in de bouwwereld. T2-campus werd door Ingrid Cruysberghs voorgesteld. De T2-campus zal als een hefboom functioneren voor het onderwijs om bedrijven aan te moedigen om samen te werken met onderwijs en opleidingspartners.